Cedevita - Olimpija nadigrala Unics

Druga pobjeda Ljubljančana

Cedevita - Olimpija nadigrala Unics

Cedevita - Olimpija večeras je u ljubljanskoj dvorani Stožice zabilježila drugu vezanu pobjedu u Eurocupu pobijedivši Unics iz Kazana rezultatom 81:76. 

Druga vezana pobjeda ostavila je ljubljanski tim u kakvoj-takvoj šansi da izbori Top 16 nakon katastrofalnog starta i pet poraza u nizu.

Izgledao je večeras tim Slavena Rimca odlično u pojedinim trenutcima odigravši sjajnu obranu nad skupim košarkašima iz Kazana. Pune tri četvrtine Ljubljančani su kontrolirali igru i rezultat ali su u zadnjoj dionici umalo od gotovog napravili veresiju dozvolivši gostima da se približe i odigraju neizvjesnu završnicu. Ipak Unics nije imao snage za potpuni preokret pa je slovenačko-hrvatski tim došao do druge uzastopne pobjede. 

Mikael Hopkins predvodio je domaći tim s 20 koševa a Ryan Boatright postigao je 14. S druge strane simutlanka Jamar Smitha koji je postigao 26 poena nije bila Rusima dovoljna ni za što više osim za novi poraz. Rayman Morgan dodao je 15 poena za Unics. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi