Mornar velikim preokretom do pobjede protiv Cedevita Olimpije, bizaran detalj obilježio kraj meča
Boatright je na kraju uradio ono što se nikada ne radi

Prvi poraz u sezoni za ekipu Cedevita Olimpije

Mornar velikim preokretom do pobjede protiv Cedevita Olimpije, bizaran detalj obilježio kraj meča

S. Pašalić

Ekipa Mornara je u 5. kolu ABA lige na svom parketu upisala pobjedu protiv Cedevita Olimpije sa 77:70.

Gosti su sjajno otvorili meč i brzo poveli sa 10:0, a ubrzo i sa 16:2. Mornar je do kraja prve četvrtine ipak uspio smanjiti ovu prednost pa je Cedevita Olimpija nakon prve dionice vodila sa 22:15.

U drugoj četvrtini je gostujući tim nastavio da povećava svoju prednost pa je na poluvremenu vodio sa 42:29.

Početak nastavka nije donio nikakve promjene s obzirom da su gosti održavali svoju prednost, ali Mornar sjajnom serijom uspijeva da je anulira pa se u posljednju četvrtinu otišlo sa rezultatom 56:56.

Domaći su u četvrtoj četvrtini igrali puno bolje i vodili su i sa 12 razlike, a na kraju je završilo 77:70.

Kraj utakmice je obilježila jedna nevjerovatna situacija. Naime 15-tak sekundi prije kraja Mornar je vodio 77:68 i imao je posljednji napad te se samo čekalo da utakmica završi.

Ipak, igrač Cedevita Olimpije Ryan Boatright je ukrao loptu igraču Mornara i zakucao, a to se nije svidjelo jednom navijaču domaćih koji je utrčao na parket i nasrnuo je na Boatrighta te je pokušao i da ga udari sa nekim predmetom.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Uslijedilo je dugo vijećanje sudija koji su na kraju dodijelili nekoliko ličnih grešaka i tehničku grešku za Boatrighta i utakmica je konačno završila.

Jacob Pullen je predvodio domaće do pobjede sa 17 poena, dok su kod gostiju Miller-McIntyre sa 14 i Boatright sa 13 bili najefikasniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi