Cedevita - Olimpija rutinski pobijedila Borac iz Čačka
Jaka Blažič bio je najbolji pojedinac domaćeg tima

Jaka Blažić prvo ime susreta

Cedevita - Olimpija rutinski pobijedila Borac iz Čačka

Košarkaši Cedevita - Olimpije večeras su u utakmici 7. kola ABA lige u dvorani Stožice rutinski pobijedili ekipu čačanskog Borca rezultatom 97:88.

Možda rezultat zvuči kao da se radilo o neizvjesnoj utakmici, no neizvjesnosti, sem u 1/4 nije bilo.

Predstavio se Borac na otvaranju sasvim solidno i u tih 10 minuta moglo se vidjeti da ovaj tim nije sasvim slučajno sjajno otvorio ovu sezonu i 'skinuo' neke velike skalpove. Nakon 25:25 u prvom periodu domaći tim stavio je pod kontrolu i igru i rezultat. Obje naredne četvrtine Slovenci su dobili bez većih problema i u završnicu susreta ušli sa 16 koševa viška. Na kraju je opuštanje Cedevita-Olimpije doprinijelo tomu da konačni rezultat izgleda i više nego odlično za goste koji su u posljednjih 10 minuta uspjeli otopiti 9 koševa i na kraju se može reći da su ostavili solidan dojam protiv tima koji je itekako konkurentan u Eurocupu.

Blažič je s 23 poena po ko zna koji put u ovoj sezoni bio najbolji kod Ljubljančana, a Perry je dodao 14 koševa. Nerandžić je sa 17 poena predvodio tim iz Čačka a jedan manje ubacio je Amerikanac Smith. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti