Cedevita - Olimpija savladala Bursaspor
Cedevita-Olimpija neokrznuta je prošla gostovanje u Turskoj

Ljubljančani sigurni

Cedevita - Olimpija savladala Bursaspor

Košarkaši Cedevita - Olimpije slavili su večeras u okviru 7. kola grupe D Eurocupa Bursaspor na gostovanju rezultatom 97:80.

Odlično su gostujući košarkaši odradili gostovanje koje je u najavi bilo neugodno. 

Već je prva četvrtina nagovjestila da će tim iz Ljubljane dobro proći u Turskoj jer su košarkaši u narančastim dresovima ubacili čak 33 poena i uz primljen 21 ostvarili velikih 12 razlike nakon prvih 10 minuta. Osim nekih solidnih momenata u 2/4 košarkaši Bursaspora nisu uspjeli napraviti baš ništa a grijeh je ne spomenuti da su Turci uoči ovog susreta imali dosta problema s inficiranim košarkašima. 

Sjajni Jaka Blažič je s 25 poena predvodio goste do pobjede a Brown je dodao 15. Dobre partije pružili su Perry i Jones s po 14 koševa. Kod domaćina Perry Jones je ubacio 23 koša. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi