Partizan u završnici slomio otpor Cedevita-Olimpije
Foto: KK Partizan

Zadnji minuti kobni za Ljubljančane

Partizan u završnici slomio otpor Cedevita-Olimpije

Košarkaši Partizana savladali su večeras Cedevita-Olimpiju u okviru 4. kola ABA lige rezultatom 86:77. 

Iako rezultat možda sugerira drukčije, mnogo teže su Beograđani došli do ove pobjede.

Od početka su se momčadi smjenjivale u vodstvu. I jedni i drugi igrali su u serijama od po nekoliko poena. Ljubljanski tim je na odmor otišao s prednošću od 2 razlike iako je nepunih 2 minuta do kraja poluvremena zaostajao 5 koševa za domaćinom. I u nastavku se nastavilo po istom receptu, oba tima su igrali u naletima i imali svoje trenutke što znači da su se i dalje nastavili smjenjivati u vodstvu. Nekoliko puta se činilo da Cedevita-Olimpija ima momentum i da će prelomiti susret u svoju korist no to se nije dogodilo. 

Neizvjesnost i rezultatska klackalica trajali su do 3 minute prije kraja kada je Partizan vezao nekoliko vanjskih šuteva a gosti im odgovorili brzopletim napadima koje nisu iskoristili. Tako je ekipa Jurice Golemca za samo tri minute prosula sve dobro napravljeno u ovom susretu. Partizan je do pobjede predvodio prošlosezonski igrač Cedevite Miller-McIntyre sa 17 poena a Thomas je ubacio 13. Dobru partiju odigrao je Nemanja Gordić koji je postigao 11 koševa i ubacio neke važne poene kada je Partizan prelamao utakmicu. Jaka Blažič je s 24 poena bio najbolji kod Cedevite i najbolji strijelac susreta a 13 je dodao Murić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi