Cedevita oslabljena u Tel Avivu

Bez Smodiša na Partizan

Cedevita oslabljena u Tel Avivu

Košarkaši Cedevite će prvu utakmicu Final Foura ABA lige, ali i čitav turnir koji u subotu počinje u Tel Avivu biti oslabljeni neigranjem Matjaža Smodiša.

Njegovi problemi sa stopalom postaju veoma ozbiljni i pošto postoji mogućnost stres frakture određena je pauza za ovoga centra od najmanje dvije sedmice. 

 

To nije jedini problem za ovaj tim prije subotnje utakmice sa Partizanom, peterostrukim uzastopnim osvajačem ovog takmičenja. Dalibor Bagarić se tek ovih dana priključio treninzima nakon više od dvije sedmice pauze. Marino Baždarić i Vedran Vukušić ne treniraju već nekoliko sedmica.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

U drugom subotnjem polufinalu sastaju se Maccabi i Budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.