Cedevita savladala Cibonu u derbiju, Nurkić sjajan u Zadru

Szolnoki savladao Zadar u Mađarskoj

Cedevita savladala Cibonu u derbiju, Nurkić sjajan u Zadru

Večeras su od 17 sati na rasporedu bila dva duela 25. kola regionalne ABA lige. Zagrebački derbi odigrali su Cedevita i Cobona. 

Cedevita - Cibona 92:78

 

Prvih deset minuta utakmice ponudilo je lijepu i atraktivnu igru na obje strane. Rezultat je nakon prve četvrtine bio izjednačen, a obje ekipe su imale po 22 poena na svom kontu. U nastavku prvog poluvremena mnogo bolje je zaigrala domaća ekipa. Cedevita je došla do prednosti koju je do odlaska na odmor sačuvala, pa je rezultat nakon prvog poluvremena bio 45:39. 

 

Nastavila je Cedevita istim ritmom i u drugom poluvremenu, pa je domaćin u posljednjih deset minuta ušao sa 12 poena viška. Cedevita je do kraja zadržala prednost, te je slavila 92:78.

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Bilan sa 22 poena, dok je na drugoj strani 20 postigao Žižić.

 

Szolnoki - Zadar 90:79

 

Szolnoki je večeras na svom parketu dočekao momčad Zadra. Prva četvrtina donijela je istu sliku kao i iz Zagreba. Obje ekipe igrale su lijepo i atraktivno, pa je rezultat nakon deset minuta bio 23:23. U nastavku prvog poluvremena bolje je zaigrao domaćin, te je na odmor otišao sa pet poena prednosti. 

 

Treća četvrtina donijela je igru koš za koš, a Szolnoki je u odlučujućih deset minuta ušao sa šest poena viška. Domaćin je mirno priveo susret kraju te je na kraju upisao novi trijumf, rezultatom 90:79. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u redovima Mađara bio je Florence sa 23 poena, dok je za goste 20 postigao Vrbanc. Jusuf Nurkić je ubacio 11 poena te je imao osam skokova za 11 minuta na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.