Cedevita savladala Krku u Zagrebu, Nurkić bez učinka

Pobjeda Cedevite, selektora Petrovića

Cedevita savladala Krku u Zagrebu, Nurkić bez učinka

Cedevita je večeras u Draženovom domu ugostila momčad Krke. Gosti iz Slovenije pružili su otpor u prvoj četvrtini, ali je onda domaćin zaigrao bolje i slavio 97:78.

Prva četvrtina susreta protekla je u igri koš za koš i jako dobroj i efikasnoj košarci. Nakon prvih deset minuta vodili su Slovenci, 24:22, zahvaljujući trojci Rojca sa pola terena. Cedevita je u nastavak prvog poluvremena ušla sa željom da preokrene rezultat u svoju korist i dođe do osjetnije prednosti. Uspjeli su u tome izabranici Ace Petrovića i razbili Krku u drugoj četvrtini. Rezultat na poluvremenu bio je 51:35 za Cedevitu. 

 

Nastavila je Cedevita istim tempom i u drugom poluvremenu. Čuvali su prednost i odigrali koliko treba, a u odlučujućih deset minuta ušli su sa 14 poena viška. Do kraja je domaćin bez većih problema sačuvao prednost i slavio pobjedu, 97:78. 

 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u redovima Cedevite bio je Wright sa 20 poena, dok je 16 postigao Andrić. Jusuf Nurkić je odigrao dvije minute i nije se upisao u strijelce. U redovima Krke 17 poena postigao je Lalić. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti