Cedevita srušila Anadolu Efes!

Velika pobjeda tima iz Zagreba

Cedevita srušila Anadolu Efes!

Edmir Škorić

Veliko iznenađenje priredila je Cedevita na gostovanju kod Anadolu Efesa.  

Hrvatski prvak bio je veliki autsajder u Istanbulu, ali je uspio da slavi na teškom gostovanju sa 81:75, što je svakako veliko iznenađenje.

Anadolu je bolje otvorio meč, vodio je većim dijelom prve dionice, a na prvoj dvominutnoj pauzi vodio je 25:21.

Početkom druge dionice Anadolu odlazi na dvocifrenu prednost, na poluvremenu je bilo plus pet (41:36). Cedevita je bila stalno u zaostatku, ali sredinom zadnje dionice gosti iz Zagreba prave preokret.

Uspjeli su da zadrže vodstvo, te da slave na kraju sa šest poena prednosti. Ovo im je ujedno prva pobjeda u grupi B i prvi poraz Efesa.

Miro Bilan je sa 20 poena vodio Cedevitu do trijumfa, dok je Jacob Pullen ubacio 18, a Luka Babić 14 poena. Bh. reprezentativac Nemanja Gordić ubacio je pet poena uz jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Naš mladi košarkaš Džanan Musa nije večeras dobio šansu u sastavu Cedevite.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.