Cedevita utišala Pionir: Pullen presudio Crvenoj zvezdi

Zagrebački klub slavio u Beogradu

Cedevita utišala Pionir: Pullen presudio Crvenoj zvezdi

Derbi meč 18. kola ABA lige odigrali su večeras u Beogradu Crvena zvezda i Cedevita, a pobjedu je odnio gostujući tim.

Cedevita je slavila rezultatom 80:79, a meč je u svoju korist riješila u posljednjoj četvrtini, kada je na scenu stupio sjajni Jacob Pullen, koji je samo u tom periodu ubacio 15 poena.

Crvena zvezda je uoči posljednje dionice imala dvocifrenu prednost, ali se gosti iz Zagreba nisu predavali do posljednjeg trenutka utakmice i na kraju upisali zlata vrijednu pobjedu.

U finišu utakmice odvijala se prava drama. Crvena zvezda je u 39. minuti imala prednost od 76:74, a onda je Bilan prije kraja pogodio trojku za vodstvo Cedevite. Pullen je potom doveo svoj tim do +3, ali je na drugoj strani Gudurić pogodio trojku za 79:79.

Nekoliko sekundi prije kraja, Jović je faulirao Pullena koji je išao na liniju slobodnih bacanja. Amerikanac je pogodio prvo, pa zatim promašio drugo bacanje i Zvezdi je ostalo vrlo malo vremena da pokuša izbjeći poraz.

Trener domaćih nije imao pravo na time out, a pobjedu Beograđanima pokušao je donijeti Kinsey, ali je promašio. Cedevita je slavila sa 80:79 i počelo je njihovo veliko slavlje usred Pionira.

Pullen je sa 24 poena bio najefikasniji igrač Cedevite, a Bilan je dodao pet poena manje. U ekipu poraženog domaćina, najviše se istakao Miller sa 19 ubačenih poena, dok je Zirbes ubacio 17.

U pobjedi Cedevite učestvovala su i dva bh. košarkaša, ali se nijedan nije upisao u strijelce. Nemanja Gordić je na terenu proveo 25, a Džanan Musa tri minute.

ABA liga, 18. kolo:

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Crvena zvezda - Cedevita 79:80

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi