Čelik i Banovići u finalu Kupa BiH

Polufinalni dueli Kupa

Čelik i Banovići u finalu Kupa BiH

M. Šljivak

Košarkašice Čelika i Banovića igrat će u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Zeničanke su večeras u Areni pobijedile ekipu Mladog Krašjnika rezultatom 68:62 i ostvarile su plasman u finale.

U uzbudljivoj utakmici presudna je bila druga dionca. U toj fazi meča domaće košarkašice su dominirale i dobile su period 27:11.

Nastavak meča donosi sigurnu igru Čelika. Pokušavale su gošće na sve načine da se vrate u meč, često su bile blizu, ali na kraju nisu uspjele i Čelik je otišao u finale.

Anida Ćorović je sa 24 poena predvodila Čelik do pobjede, dok je na drugoj strani Anđela Šipka ubacila 19 poena.

Banovići su u drugom polufinalu savladali Orlove 74:70.

Oba tima su ovom meču koristila mali broj košarkašica. Za Orlove je nastupilo sedam, a za Banoviće samo šest košarkašica.

Presudila je u ovom meču posljednja dionca koju su Banovićanke dobile 21:13 i na kraju su uspjele da se dokopaju borbe za trofej.

Kod Orlova Tamara Rajić je ubacila 20 poena, dok je u pobjedničkom sastavu isti broj peona ubacila Irena Vrančić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi