ŽKK Čelik na krilima sjajne Kovačević do pobjede nad ŽKK Play-Off
Zeničanke su večeras odigrale sjajnu odbranu, te su potpuno zasluženo slavile u derbiju kola

Derbi 16.kola lige BiH za košarkašice

ŽKK Čelik na krilima sjajne Kovačević do pobjede nad ŽKK Play-Off

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u derbiju 16.kola prvenstva BiH pobijedile ekipu Play-Offa rezultatom 73:56.

Ranijom odlukom KSBiH, ova utakmica uz saglasnost klubova igrala se i kao Kup BiH, a pobjednik ovog meča obezbjedio je plasman na završnicu takmičenja u ovom takmičenju.

Ekipe su u ovaj ušle s omjerom od 11 pobjeda i četiri poraza. Utakmica je počela otvoreno, obje ekipe su igrale u grču, ali prvi period je završen s vodstvom ŽKK Čelik rezultatom 20:17.
U drugoj četvrtini znatno bolja igra domaće ekipe, sjajne su u odbrani bile izabranice Aide Kalušić, dok su bile raspoložene i u napadu. Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvo Zeničanki rezultatom 39:24.

U trećoj četvrtini, gošće su pokušale da se vrate u utakmicu, ali domaće košarkašice danas su bile na visokom nivou. Posebno najbolja igračica Čelika, sjajna Nedžla Kovačević za koju nisu imale rješenje gostujuće košarkašice. Nakon trećeg perioda na semaforu je bilo 58:39 za ekipu Čelika.
U posljednjoj četvrtini domaće košarkašice zadržale su vodstvo, nisu gošće danas bile raspoložene u napadu, ali su i odbranu igrale veoma loše, tako da nisu mogle ništa danas osim časnog poraza. Na kraju je bilo 73:56 (20:17, 19:7, 19:15, 15:17) za ekipu Čelika

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci večerašnjeg meča, bez sumnje prvo ime bila je sjajna Nedžla Kovačević koja je utakmicu završila s 25 poena 10 skokova i pet asistencija, raspoložena je bila i Ajla Selimović sa 16 poena i 14 skokova, dok je Anida Ćorović dodala 14 poena i sedam asistencija. U redovima ekipa Play Offa, Zerina Alispahić ubacila je 15, Azra Alispahić 11, dok je Neira Alispahić dodala 10 poena.

Čelik je večerašnjom pobjedom, ukupno 12 u sezoni učvrstio treću poziciju na tabeli, te se plasirao na završnicu Kupa BiH, s druge strane Play-Off do kraja regularnog dijela sezone vodit će veliku borbu s Leotarom za plasman u doigravanje za prvaka BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi