Celticsi idu na megdan LeBronu i Cavsima
Foto: EPA

Boston bolji od Wizardsa u sedmoj utakmici polufinala Istoka

Celticsi idu na megdan LeBronu i Cavsima

Košarkaši Boston Celticsa su stigli do velike pobjede nad Washington Wizardsima, u sedmoj utakmici polufinala Istoka, rezultatom 115:105, te su se na taj način plasirali u finale Istočne konferencije gdje ih očekuju Cleveland Cavaliersi.

Boston je nešto bolje otvorio utakmicu, pa su prvu četvrtinu Celticsi riješili u svoju korist 27:23. I u drugom periodu slična slika, sve do samog finiša ovog dijela kada Wizardsi dodaju gas i uspijevaju doći do preokreta pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 55:53 za Wizardse.

Treću dionicu Washington igra tektički odlično iako ne uspijeva ostvariti značajniju prednost, ali se činilo da Wizardsi drže stvari u svojim rukama, a onda u finišu trećeg dijela kreće velika serija Bostona, ali i serije loše igre i nepotrebnih grešaka Washingtona.

Boston završava treći period vezanim trojkama i stiže do prednosti, a furiozno nastavlja i u četvrtoj četvrtini, kada Celticsi poslije trojke Thomasa ostvaruju svoju najveću prednost od 13 poena razlike.

Washington se i u ovom periodu pokušao vratiti, ali su Celticsi pogađali bitne šuteve i nošeni sjajnim Olynykom priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji u ekipi Bostona je bio Isaiah Thomas koji je ubacio 29 poena. Thomas je dodao još i 12 asistencija, dva skoka i jednu ukradenu loptu. Međutim, heroj pobjede Celticsa je bio sjajni Kelly Olynyk koji je upisao 26 poena, pet skokova i četiri asistencije. Olynyk je pogodio nekoliko izuzetno važnih šuteva u odlučujućim momentima, a čak 14 poena je postigao u zadnjoj četvrtini. 

Soldini su bili i Horford sa 15 i Jae Crowder sa 14 ubačenih poena.

U ekipi Washingtona je sjajan bio Bradley Beal sa 38 poena, Otto Porter je ubacio 20 poena uz 10 skokova, dok je Markieff Morris dodao 18 poena.

I John Wall je upisao 18 poena, kojima je dodao sedam skokova i jedanaest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi