Celticsi razbili Buckse i došli do breaka

NBA playoff

Celticsi razbili Buckse i došli do breaka

Midhat Šljivak

Boston Celticsi su poveli protiv Milwaukee Bucksa u polufinalu Istočne konferencije NBA lige.

Iako je Milwaukee ušao kao favorit u večerašnji meč, Celticsi su odradili fantastičan posao i na kraju su razbili Buckse rezultatom 90:112.

Od samog početka meča tim iz Bostona je igrao fantastičnu košarku. Imali su visok procenat šuta iz igre, dok Bucksi sa druge strane nisu imali pravi odgovor.

Kada je sredinom druge dionice Boston otišao na plus 15, vidjelo se kako će gosti večeras biti težak zalogaj za najbolji tim Istoka ove sezone.

Ipak, velikom serijom od 21:2 Milwaukee je uspio da preokrene i da povede 46:44, ali se na odmor ipak otišlo vodstvom gostiju i to rezultatom 50:52.

Nastavak meča potpuno je pripao Bostonu. Dominirali su na parketu, prednost je tokom trećeg perioda išla i preko 20 razlike, a na ulasku u posljednju četvrtinu bilo je plus 17, 71:88.

U posljednjih 12 minuta utakmice Celticsi protivniku nisu dozvolili nikakav preokret. Lagano su završili posao u ovom duelu i napravili su break za vodstvo u seriji.

Kyrie Irving je sa 26 poena predvodio Boston, a ovom učinku je dodao 11 asistencija i sedam skokova. Al Horford je dodao 20 poena i 11 skokova, a Jaylen Brown 19 koševa.

Sa druge strane kod Bucksa Giannis Antetokounmpo je ubacio 22 poena, dok je Kriss Middleton ubacio 16 poena i imao je 10 skokova.

Top Komentari

Edin Merlin
Ubio ih Boston ko Sarajevo melju. anteKURČINAkumpo je obična kita !!!!!
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi