Bucksi nakon 18 godina pobijedili u doigravanju, odgođeno slavlje Houston Rocketsa

Nevjerovatan meč za Antetokounmpa

Bucksi nakon 18 godina pobijedili u doigravanju, odgođeno slavlje Houston Rocketsa

Endin Čaušević

Košarkaši Milwaukee Bucksa sinoć su pobijedili Detroit Pistonse sa 127:104 i tako se plasirali u konferencijsko polufinale s pobjedom u seriji sa 4:0.

Bucksi su "počistili" Pistonse u ovoj seriji i nakon 18 godina uspjeli su da iz jedne play-off serije izađu kao pobjednici. Milwaukee je i sinoć odigrao odličan meč i bez većih problema došao do pobjede protiv Pistonsa iako su igrali u gostima.

Gostujućći tim je svoj tempo igre imao od samog početka, ali se Detrois dobro držao i na poluvremenu je imao vodstvo od 62:56, no to nisu uspjeli da sačuvaju u nastavku utakmice.

Bucksi su odigrali sjajno drugo poluvrijeme u kojem su totalno razbili Pistonse i u jednom trenutku su imali i preko 30 poena razlike. No, na kraju Bucksi su slavili sa 127:104 i završili posao u ovoj seriji lakše od očekivanog.

Fantastičan meč još jednom odigrao je Antetokounmpo koji je utakmicu završio sa 41 poenom, devet skokova, tri asistencije, četiri blokade i jednom ukradenom loptom.

Što se tiče Pistonsa istakao se Jackson sa 26 poena, dok je Griffin dodao 22 poena.

"Metlu" u ovoj seriji nije uspio ostvariti Houston koji je poražen od Utaha sa 107:91. Jazzeri su sada smanjili sa 3:1 u ovoj seriji, ali je teško očekivati da mogu izbjeći poraz, te se očekuje da Rocketsi već u narednom meču završe posao.

Kod Utaha sinoć je najefikasniji bio Mitchell sa 31 poenom, dok se kod protivničke ekipe istakao James Harden sa 30 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti