Celticsi razbili Lakerse, Nuggetsi Bullse

NBA liga

Celticsi razbili Lakerse, Nuggetsi Bullse

Edmir Škorić

Boston Celticsi su uvjerljivo slavili protiv svojih rivala LA Lakersa u svom TD Gardenu. Konačan rezultat u korist domaćina glasio je 116:95.

Bila je to šesta uzastopna pobjeda Celticsa. Ove dvije ekipe ne dominraju ligom kao prije, ali i dalje je to o velikom okršaju dvije najtrofejnije momčadi, koje su se 12 puta susretale u velikim finalima.

 

Iako se smatralo da će povreda ligamenata koljena Rajona Ronda izbaciti Boston iz takta, dogodio se pozitivan šok i Celticsi odtad ne znaju za poraz. Paul Pierce ih je sinoć vodio sa 24 koša, a polovicu (12) je ubacio u zadnjoj četvrtini. Pridodao je tome 7 skokova i 6 asistencija.

 

Jeff Green je ubacio 19, a Jason Terry 15 koševa, dok ej Kevin Garnett sa 15 koševa prešao magičnu granicu od 25.000 koševa u karijeri, postavši 16. igrač u povijesti kome je to pošlo za rukom.

 

Dwight Howard se vratio u momčad Lakersa, ali nije bilo Paula Gasola, koji je povrijedio desno stopalo. Kobe Bryant je jedini bio raspoložen sa 27 koševa (šut iz igre 9:15) uz 7 skokova. Howard je ubacio tek 9 koševa uz 9 skokova, a pet minuta prije kraja došao je i do šeste osobne pogreške. Metta World Peace je ubacio 5 koševa sa šutom iz igre 2-13.

 

Denver Nuggetsi su bili još uvjerljiviji protiv Chicago Bullsa (128:96). Time se pobjednički niz Nuggetsa proširio na osam utakmica. Wilson Chandler je bio najefikasniji igrač Denvera sa 24 koša, koje je ubacio u svega 19 minuta. Kenneth Farried je ubacio 21 uz 12 skokova, dok je Ty Lawson završio utakmicu sa 16 skokova i 12 asistencija.

 

Bullsima je ovih 128 koševa najviše primljenih u sezoni. Osam koševa manje zabili su im Houston Rocketsi. Bullse je predvodio Daequan Cook sa 19, dok je Carlos Boozer ubacio 18. U redovima Chicaga vratio se centar Joakim Noah.

 

NBA liga, četvrtak:

Boston - LA Lakers 116-95 (Pierce 24k, 7s, 6a, Green 19k / Bryant 27k, 7s)

Denver - Chicago 128-96 (Chandler 24 k, Farrid 21k, 12s / Cook 19k)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti