Celticsi razočarali u Washingtonu: Bradley Beal razbio Boston
Foto: EPA

Celticsi razočarali u Washingtonu: Bradley Beal razbio Boston

Washington Wizardsi su večeras u svojoj dvorani iznenađujuće lako slavili protiv Boston Celticsa rezultatom 104:91. 

U prvoj utakmici večerašnjeg i noćašnjeg programa u NBA ligi Wizardsi su u svom Werizon Centru bez većih problema izašli na kraj s favoriziranom momčadi iz Bostona.

Od samog početka bilo je jasno da je ovo utakmica u kojoj bi Wizardsi mogli napraviti odstupanje od velike većine svojih nastupa u ovoj sezoni i uraditi nešto više. Odlično je funkcionirala obrana tima iz američke prijestolnice koja je na veliki odmor otišla s 55:43. U 3/4 do kraja se otvorilo i u napadu Wizardsa koji su svoju prednost u tih 12 minuta podigli na velikih +22. Bradley Beal rešetao je koš Celticsa iz svih pozicija a Russell Westbrook igrao je odličnu all round utakmicu. Wizardsi su u potpunosti uspjeli zaustaviti i prvu napadačku opciju Kelta Jasona Tatuma kojeg su ostavili na samo 6 poena. Celticsi su tek u posljednjoj četvrtini uspjeli ublažiti poraz i izbjeći katastrofu koja im je prijetila nakon tri četvrtine utakmice. 

Beal je bio kao i obično sjajan s 35 poena dok je Westbrooka jedan skok dijelio od triple double učinka a imao je 13 poena i 11 asistencija. Po 25 poena za Boston ubacili su Jaylen Brown i Kemba Walker. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi