Sjajni Jokić prekinuo niz Jazza, "čarolija" Wizardsa za 12 sekundi

Odlična partija

Sjajni Jokić prekinuo niz Jazza, "čarolija" Wizardsa za 12 sekundi

A. Čaušević

Predvođeni Nikolom Jokićem, Denver Nuggetsi su prekinuli niz Utah Jazza od 11 uzastopnih pobjeda. Rezultat je glasio 128:117. 

Jokić je bio fenomenalan. Meč je završio sa 47 poena te je tako izjednačio košgeterski učinak karijere. Dodao je još 12 skkova i pet asistencija.

Na drugoj strani Bojan Bogdanović je nastavio sa dobrim partijama, na kraju je postigao 29 poena, ali to nije bilo dovoljno njegovom timu.

Washingoton Wizardsi su u skladu s imenom izveli pravu čaroliju u posljednjih 12 sekundi meča protiv Brooklyn Netsi. Imali su -5, ali su serijom 8:0 slavili 149:146.

Bradley Beal i Russel Westbrook su postigli dvije trojke, a Netsi su između tih poena izgubili loptu, a u posljednjem napadu Cabbarot-Luwawu nije iskoristio svoj šut.

Westbrook sa 41 poenom i deset skokova te Beal sa 37 poena su bili najbolji u svom timu. Netsima nije pomoglo ni 37 poena Duranta.

Rezultati:

Washington – Brooklyn 149:146
Denver – Utah 128:117
Minnesota – Cleveland 109:104
Toronto – Orlando 115:102
Indiana – Philadelphia 110:119
New York – LA Clippers 115:129

Top Komentari

GAZIJASAISTOKA_
Dere JOKARA po Americi..bravo Nikola..a dvozubih nacionalista ce uvijek biti..
2 5
delko
Utah - Denver najbolji strijelci Bogdanovic i Jokic :D Pa sta je ovo ABA Liga ? :D Kakva bi to reprezentacija bila uf... : )
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi