Celticsi zabrinuti: Novi vođa uskoro napušta Boston?

Kyrie Irving navodno seli u "Veliku jabuku"

Celticsi zabrinuti: Novi vođa uskoro napušta Boston?

Kyrie Irving je prošlog ljeta, u šokantnom trejdu, napustio Cleveland Cavalierse i prešao u ekipu Boston Celticsa.

Sjajni playmaker se na ovakav potez odlučio u želji da izađe iz sjenke LeBrona Jamesa i postane "zaštitno lice" jedne franšize. Postao je Kyrie apsolutni vođa novih podmlađenih Celticsa, ali sada američki mediji prenose da bi već ljeta 2019. godine mogao doći kraj njegovom stažu u Bostonu.

Naime, prema riječima novinara Yahoo Sportsa Chrisa Mannixa u Bostonu su sve zabrinutiji da će Irving 2019. godine, kada bude slobodan igrač, napustiti Celticse i krenuti put New Yorka.

"Mislim da strahuju. Strahuju da bi Kyrie mogao otići 2019. godine. Znam da je imao odličnu sezonu, ali vi morate znati da u Clevelandu postoje ljudi koji smatraju da je realna opcija da Irving pređe u Knickse. Prema informacijama koje ja imam, on je o tome pričao čak i sa nekim igračima Cavsa dok je bio u Clevelandu", porčio je Chris Mannix.

Boston Celticsi su ove sezone došli do finala Istoka gdje ih je u sedam utakmica izbacio Cleveland. Ipak, Irving nije mogao pomoći svojoj ekipi u najvažnijim momentima sezone zbog povrede.

Celticsi su i bez njega uspjeli pružiti sjajne partije, a sada ima onih koji smatraju da upravo zbog toga Irving želi potražiti novi klub, jer navodno želi igrati u ekipi koja će u potpunosti zavisiti od njega - u kojoj će primati sve zasluge, ali i kritike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi