James večeras protiv tradicije

Mogu li desetkovani Cavsi do velikog trijumfa?

James večeras protiv tradicije

S. Grebović

Večeras nas od 2:30 iza ponoći po srednjeevropskom vremenu očekuje sedma, odlučujuća utakmica finalne serije Istočne konferencije između Boston Celticsa i Cleveland Cavaliersa.

Kasno sutra ujutru ćemo dobiti prvog NBA finalistu, a samim tim i pobjednika Istoka. Clevelend brani titulu konferencije u TD Gardenu, ali tradicija je na strani Kelta.

Naime, Celticsi nikada u historiji nisu izgubili play off seriju kada su poveli sa 2:0, što je u ovom konferencijskom finalu bio slučaj.

Uz, ove sezone u play offu nisu osjetili gorčinu poraza na svom parketu, što TD Garden uoči majstorice čini neosvojivom tvrđavom.

Da stvar po Lebronovu ekipu bude još gora, Cavaliersi će biti lišeni usluga Kevina Lovea koji se povrijedio u šestoj utakmici ove serije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi