Celticsima prvi pik na NBA draftu
Foto: EPA

Kuglice odlučile

Celticsima prvi pik na NBA draftu

M. Šljivak

Draft lutrija, koja određuje prvih 14 pozicija za biranje na predstojećem NBA draftu, održana je sinoć.

Kao što se i očekivalo, prvi pik ove godine imaće Boston Celticsi, koji su imali i najviše šanse za osvajanje prvog pika. Oni su pred lutriju imali 25 posto šanse za dobijanje prvog izbora i 22. juna će imati pravo da prvi biraju na NBA draftu. 

Do prvog pika Celticsi su došli zahvaljujući Brooklyn Netsima i velikom trejdu od prije nekoliko godina, pa je zapravo pik Netsa ove sezone otišao Celticsima.

Drugi će na draftu birati Los Angeles Lakersi, dok su pravo trećeg izbora imati Philadelphia 76ersi. Zatim slijede Phoenix, Sacramento i Orlando, a u Top 10 će birati još Minnesota, New York, Dallas, te još jednom Sacramento.

NBA draft će biti održan 22. juna u Barclays Centru u Brooklynu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi