Centar iz Čapljine završava epizodu u Phoenix Sunsima
Ove sezone hrvatski košarkaš je nastupio u samo tri utakmice NBA lige i gotovo da nema učinka na parketu. Narednog ljeta će morati da potraži novi klub (Foto: EPA)

Tim iz Arizone odustao od četvrte godine ugovora za Dragana Bendera

Centar iz Čapljine završava epizodu u Phoenix Sunsima

Midhat Šljivak

Hrvatski košarkaš Dragan Bender (20) postaće narednog ljeta slobodan igrač.

Ekipa Phoenix Sunsa odlučila je da Benderu ne ponudi saradnju za četvrtu NBA sezonu, pa će Bender od ljeta postati slobodan igrač.

Tako će 20-godišnji centar koji je rođen u Čapljini imati priliku da bira novi tim, a Sunsi će dobiti gotovo šest miliona dolara slobodnog prostora za plate.

Bender je draftovan 2016. godine kao četvrti pik drafta. Ipak, tako visoku poziciju nije opravdao i pružao je skormne partije u najjačoj ligi svijeta.

U prethodne dvije sezone odigrao je 125 utakmica i prosječno je bilježio 5.4 poena, dok ove sezone gotovo da ne dobija šansu za igru.

Bender je karijeru počeo u Splitu, a igrao je još za Kaštelu, Maccabi Tel Aviv i Ironi Ramat Gan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti