Sunsima nepotreban, ali mu šampioni daju šansu

Tyler Ulis potpisuje za Warriorse

Sunsima nepotreban, ali mu šampioni daju šansu

Aktuelni NBA šampioni Golden State Warriorsi će navodno poptisati ugovor sa mladim playmakerom Tylerom Ulisom.

Tylera Ulisa su 2016. godine draftovali Phoenix Sunsi, ali je franšiza iz Arzione ovog ljeta odlučila da im im nije potreban.

Ipak, nedugo nakon prekida saradnje sa Sunsima, Ulis bi trebao postati članom Warriorsa, prenose američki mediji. On će se uskoro pridružiti Warriorsima u trening kampu, a potom i potpisati ugovor.

S obzirom da će potpisati "Exibit 10" ugovor ne bi čudilo da ga Warriorsi prije ili kasnije pošalju u svoju filijalu u NBA razvojnoj ligi (G League). Da li će se ovaj omaleni playmaker uspjeti izboriti za mjesto u rosteru Warriorsa ostaje da se vidi.

Inače, 22-godišnji Ulis je u dvije sezone sa Sunsima upisao 132 nastupa, te je u prosjeku bilježio 7.6 poena, nešto više od četiri asistencije i 1.8 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije