Chaisson Allen ostaje, Jordan Burgason odlazi

Ekipa sa Višnjika pravi korekcije u rosteru

Chaisson Allen ostaje, Jordan Burgason odlazi

Branko Skorče sportski direktor Zadra rekao je da će Chaisson Allen ostati u klubu, te da će Zadrani probati zadržati Amerikanca do kraja sezone. 

Međutim Jordan Burgason je na izlaznim vratima. Amerikanac nije zadovoljio ukuse ekipe sa Višnjika, a razlozi nisu samo sportske prirode. 

 

"Burgason je doveden s namjerom da prodrma i probudi neke igrače i nešto od toga smo uspjeli. Došao je upravo prije našeg niza od tri pobjede pa možemo reći da je svrha postignuta. Ipak, nije dobio previše prilike i mislim da su male šanse da ga zadržimo," rekao je Skorče za ZDnews.hr.

 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Pokazao je neke stvari izvan košarke, koje se ne uklapaju u našu koncepciju. Svaki igrač mora shvatiti da u svakom trenutku, bilo na terenu ili izvan njega, predstavlja KK Zadar, koji je spomenik nulte kategorije ovoga grada i tako se treba ponašati," riječi su sportskog direktora Zadra. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.