Chalon izbacio Cibonu, Sulejmanović bez poena

FIBA Euro Cup

Chalon izbacio Cibonu, Sulejmanović bez poena

Košarkaši Chalona eliminisali su večeras Cibonu iz Euro Cupa nakon pobjede u revanšu četvrtfinala sa 83:78.

Cibona je u Francusku stigla sa dva poena prednosti, ali to im na kraju nije bilo dovoljno da prođu u polufinale iako su odigrali veoma dobro i u revanšu.

Domaći su slavili u prvoj dionici sa 21:16, a Cibona je u drugom periodu preokrenula rezultat jer su bili bolji sa 23:15 te su na odmor otišli sa tri poena prednosti. 

Drugo poluvrijeme ipak donosi nešto bolju igru domaćih koji su bili bolji i u trećoj i u četvrtoj četvrtini te su na kraju ipak prošli u polufinale ovog takmičenja. Do tijumfa ih je vodio Clark sa čak 28 poena, dok je Roberson dodao 17. 

Kod Cibone Zorić je ubacio 25 poena i bio je najefikasniji, a naš reprezentativac Emir Sulejmanović je na terenu proveo tri minute, a u strijelce se nije upisivao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije