Charlotte nadigrao Miami
Foto: NBA

Hornetsi se vratili u igru

Charlotte nadigrao Miami

Iako oslabljena neigranjem Nicolasa Batuma, ekipa Charlottea pobijedila je sinoć na svom terenu sastav Miamija rezultatom 96:80, te je tako smanjila zaostatak u seriji na 2:1.

Za razliku od prva dva susreta, ova utakmica odigrana je na veoma mali broj poena i u takvoj igri bolje su se snašli domaći košarkaši.

Ipak, uvodna dionica protekla je u izjednačenoj i efikasnoj igri. Charlotte je u prvih 12 minuta bio nešto bolji, pa je ovaj period riješio u svoju korist sa 29:28. U drugoj dionici viđena je znatno bolja odbrana na obje strane, pa su ekipe kombinovano ubacile 36 poena. Hornetsi su bili ponovo uspješniji i na odmor su otišli sa pet poena prednosti (49:44).

U trećoj četvrtini domaćin je stekao kapitalnu prednost (26:14), koju je iskusno sačuvao do samog kraja meča.

Charlotte je imao čak šest dvocifrenih igrača, a prednjačio je Jeremy Lin sa 18 koševa. Kod gostiju najbolji je bio Luol Deng sa 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti