Chauncey Billups ozbiljan kandidat za trenera Indiana Pacersa

Nakon otkaza McMillanu u Indiani traže novog trenera

Chauncey Billups ozbiljan kandidat za trenera Indiana Pacersa

Indiana Pacersi nedavno su u Orlandu 'pometeni' u prvom krugu NBA doigravanja od strane Miami Heata. 

Taj debakl je pomalo iznenađujuće mjestom na klupi platio nekadašnji odlični playmaker više NBA klubova, trener Nate McMillan.

Iznenađujuće jer je upravo on pokrenuo Pacerse iz letargije u koju su bili upali te tim vratio na pobjedničke kolosijeke te u doigravanje, no milosti nije bilo. Pacersi su u potrazi za novim trenerom a jedan od najvećih kandidata, koji je na uvodnim razgovorima navodno oduševio čelnike ove franšize je legendarni playmaker Chauncey Billups.

Billups se osim po perspektivi i po nečemu drugom uklapa u profil novog trenera Indiane. I on kao i dosta bivših trenera Pacersa nema nikakvog prijašnjeg iskustva, a kao Larry Bird i Isiah Thomas bio je liderom tima koji je osvajao NBA naslov. 

Ukoliko Billups dobije ovaj posao, što je vrlo izvjesno, kao pomoćni trener priključit će mu se Tyrone Lue koji tu dužnost trenutno obavlja u Clippersima. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi