Chicago se rješio Thomasa i Salmonsa
Flip Murray je novi igrač Bullsa

NBA vijesti

Chicago se rješio Thomasa i Salmonsa

Među nekoliko razmjena igrače koje su se desile u ova dva dana, jedna od najzanimljivijih se čini ona između Chicaga i Charlottea. Bullsi su u Bobcatse poslali Tyrusa Thomasa, a za uzvrat su dobili Flipa Murraya, Aciea Lawa i budući izbor prve runde drafta.

„Osjećamo da će nam izbor igrača na draftu omogućiti da nastavimo s izgradnjom mlade ekipe sposobne za velike stvari. Znamo da je draft lutrija, ali se nadamo kako ćemo dovesti igrača sposobnog da se uklopi u naš sistem“, rekao je GM Chicaga Gar Forman.

Chicago se trenutno nalazi na diobi šeste pozicije u Istočnoj konferenciji. Pred njima je vrlo neizvjesna broba do samog kraja za poziciju u doigravanju.

„Važno je da ostanemo u utrci za doigravanje. Želimo da ostanemo u dobroj formi i da zauzmemo što bolju poziciju možemo. Osjećam da to možemo. Naši starteri su ostali, a sada nam je u cilju obezbjediti širinu i raznovrsnost igračkog kadra“, zadovoljan je Forman.

Thomas će na ljeto biti slobdan neograničeni agent, a u Chicagu je imao prosjek 8,8 poena i 6,3 skoka po utakmici. Pojačanja iz Bobcatsa Murray i Law na ljeto su također slobodni. Murray je u Charlotteu imao prosjek 9,9 poena, dok Law nije mnogo igrao, a vjerovatno neće ni u Bullsima.

Pored razmjene s Bobcatsima Bullsi su se mijenjali i s Milwaukee Bucksima. U Chicago su stigla dvojica igrača kojima ugovori ističu na ljeto, Hakim Warrick i Joe Alexander, a u suprotnom smjeru je otišao John Salmons koji ima ugovor do ljeta naredne godine.

Salmons ima ugovor vrijedan 5,8 miliona dolara, pa je vjerovatno zbog toga poslan u Buckse gdje bi trebao zamijeniti povrijeđenog Michaela Redda. Razmjenama s Bobcatsima i Bucksima Chicago je sebi priskrbio u naredne tri godine pravo izbora u prvoj rundi drafta, i to među prvih deset izbora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.