Pogodio je trojku, slavio je, a nekoliko sekundi kasnije u suzama je otišao sa terena
Foto - Screenshot

Teška povreda Chrisa Clemonsa

Pogodio je trojku, slavio je, a nekoliko sekundi kasnije u suzama je otišao sa terena

M. Šljivak

Košarkaš Houston Rocketsa Chris Clemons doživio je sinoć veoma tešku povredu u susretu protiv San Antonio Spursa.

Omaleni bek Rocketsa (175cm) dobio je svoje minute na parketu, pogodio je trojku, proslavio je to, a zatim je uslijedila noćna mora za njega.

Vraćajući se u odbranu Clemons je osjetio bol u predjelu Ahilove tetive. Ubrzo mu je ukazana pomoć, a zatim je u kolicima i u suzama izveden sa terena.

Povreda Ahilove tetive je jedna od najtežih u svijetu košarke. Potrebna je duga rehabilitacija, a zaista je prava rijetkost da su se košarkaši vraćali u punom kapacitetu.

Legendarni Kobe Bryant je pred kraj karijere imao istu povredu, Kevin Durant također, a nedavno je rupturu Ahilove pete imao i Klay Thompson.

Za Clemonsa je ova sezona i prije početka završena i slijedi mu pauza od najmanje godinu dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi