Chris Paul zatražio trejd, razlog je James Harden

Problemi u Houstonu

Chris Paul zatražio trejd, razlog je James Harden

S. Pašalić

Chris Paul je zatražio trejd i želi da ide iz Houstona, prenosi Yahoo Sports.

Razlog je navodno odnos između njega i Jamesa Hardena, a dvojica igrača nisu uopšte razgovarala u posljednja dva mjeseca sezone i tako su stvorili u ekipi 'otrovnu' atmosferu.

Izvori iz kluba kažu da je Paul pokušao ostvariti komunikaciju sa Hardenom, a Brada je nakon ispadanja od Golden State Warriorsa navodno rekao upravi "ili on ili ja".

Paul je poznat kao igrač koji je znao biti u sukobu sa saigračima, a posebno se to odnosi na period u Los Angeles Clippersima. On je na svojoj poziciji ostvariovao rezultate koji su bili među najboljima u historiji NBA lige.

Međutim, nakon dolaska u Houston Paul se morao prilagoditi igri Jamesa Hardena. Paulov procenat šut je značajno opao i imao je 41.9 posto iz igre, odnosno 35.8 posto u šutevima za 3 poena što je najniži njegov procenat od sezone 2012/2013.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi