Cibona demolirala Slobodu na turniru u Širokom

U prvom polufinalu Memorijalnog turnira "Široki 2018"

Cibona demolirala Slobodu na turniru u Širokom

U prvoj polufinalnoj utakmici Memorijalnog turnira "Široki 2018" zarebačka Cibona je na Pecari razbila tuzlansku Slobodu rezultatom 94:64. Inače, ovaj turnir se igra u spomen na prerano preminule igrače, trenere i funkcionere HKK Široki Stanka Jelčića, Vinka Soptu, Vitomira Buntića i Jozu Soptu.

Hrvatski doprvak Cibona od samog starta je Tuzlacima dala do znanja ko je gazda na parketu. Svi igrači "Vukova" su se uspjeli upisati u strijelce a ujednačen napad momčadi Ivana Velića predvodio je Mostarac Marin Rozić sa 13 poena. 

Milivoje Božović kod Slobode je postigao 20 poena dok je reprezentativac BiH Almir Hasandić zabio 11 koševa. Ako se po jutru dan poznaje pred Josipom Pandžom je veliki posao uigravanja momčadi za Premijer ligu. 

U tijeku je druga polufinalna utakmica na turniru koju igraju domaćin Široki i GKK Šibenik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi