Cibona dominantno do 18. naslova prvaka
Foto: Index.hr

Cibona dominantno do 18. naslova prvaka

Midhat Šljivak

Košarkaši Cibone savladali su večeras u Draženovom domu ekipu Zadra rezultatom 101:83, te su na taj način sa ukupnih 3:0 u finalnoj seriji osvojili 18. titulu prvaka Hrvatske.

Cibona je dominirala u ovom susretu. Već nakon prve dionice stvorili su velikih 13 poena prednosti 35:22, da bi Zadar ud rugoj dionici uspio vratiti bar malu nadu za preokret u ovom meču. Na odmor je Cibona otišla sa sedam poena prednosti 49:42.

Domaći košarkaši su u trećoj četvrtini uspješno održavali svoju prednost. U posljednjih 10 minuta ušli su sa osam razlike 72:64, a u posljednjoj četvrtini je Cibona dodatno povećala prednost, te ej došla do lagane pobjede i nove titule prvaka.

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić nije igrao za Zadar u ovom meču, a najefikaniju u poraženom timu bio je Delađ sa 17 poena. Cibonu je predvodio Blassingame sa 20 poena, Šarić je dodao 19, a Strawberry 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.