Cibona doživjela i treći poraz, tri poena Mašića

Novi poraz Cibone u Eurocupu

Cibona doživjela i treći poraz, tri poena Mašića

Košarkaši Cibone i Choleta otvorili su večeras treće kolo Eurocupa, a uspješniji su bili Francuzi i slavili rezultatom, 95:90.

Prvih pet minuta susret proteklo je u igri koš za koš, a gosti su nakon pet minuta igre, vodili, 7:6. U nastavku prve četvrtine, vidjeli smo više koševa, ali i bolju igru Choleta, pa su Francuzi u drugih deset minuta ušli sa prednošću, 21:17. U nastavku prvog poluvremena Cholet je nastavio sa dobrom igrom i nakon pet minuta igre došao do devet poena prednosti. Zadržao je Cholet vodstvo, pa su Francuzi na odmor otišlli sa 11 poena viška. 

 

U drugom poluvremenu Cibona je zaigrala bolje, pa se u odlučujućih deset minuta ušlo sa vodstvom gostiju, 69:64. U posljednjoj četvrtini u prvih osam minuta igra koš, za koš. Cibona je imala priliku da se u potpunosti vrati u utakmicu, ali propustili su Cibosi da realizuju nekoliko otvorenih šuteva, što su Francuzi iskoristili i pobijedili, 95:90.

 

Najefikasniji u redovima Choleta bio je Goree sa 20 poena, dok je Bryant dodao 19. U Ciboni 24 poena postigao je Kus, uz odličan šut za tri, 4-4, a isti učinak imao je i Andrija Žižić. Ante Mašić odigrao je svega četiri minute i postigao tri poena.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.