Cibona korak do naslova
Najbolji pojedinac meča sa 25 poena: Alan Anderson

Košarkaško prvenstvo Hrvatske

Cibona korak do naslova

U trećoj utakmici finala doigravanja prvenstva Hrvatske košarkaši Cibone su na domaćem terenu pobijedili Zadar sa 83:79 i tako poveli u seriji rezultatom 2:1. Za naslov prvaka Hrvatske potrebna im je još jedna pobjeda.

Ključna je bila druga četvrtina koju su domaći odlično odigrali, pa su na poluvrijeme otišli sa 25 poena viška. Početkom posljednje četvrtine Zadrani su se uspjeli primaći na 12 poena (50:62), ali je to bilo sve što su uspjeli uraditi, ako se ne računa kraj susreta koji je, zahvaljujući ležernoj igri Cibone, protekao u znaku gostiju.

Nejefikasniji u pobjedničkom timu bili su Alan Anderson sa 25 koševa i Davor Kus koji je dodao 20. U poraženom timu bolji od ostalih bili su Damir Rančić (20) i Todor Gečevski (14).

Naredna utakmica igraće se u subotu, u Zadru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.