Cibona lagano protiv Mađara, Split srušio Olimpiju

Split na Gripama srušio Olimpiju

Cibona lagano protiv Mađara, Split srušio Olimpiju

U terminu od 17 sati odigrane su još dvije utakmice ABA lige, Split je na Gripama dočekao Olimpiju, dok je Cibona na svom parketu ugostila Szolnoki. 

Split - Olimpija 78:70

 

Split je odlično otvorio susret, kontrolisao igru i rezultat i vrlo brzo došao do osjetnije prednosti. Prvih deset minuta Splićani su riješili u svoju korist rezultatom, 21:8. Nastavio je Split sa dobrom igrom i u nastavku utakmice, a domaćin je na odmor otišao sa 11 poena viška. 

 

U nastavku susreta, Olimpija je zaigrala bolje, prišla na samo četiri poena zaostatka, ali je Split vratio prednost i u odlučujuću četvrtinu ušao sa devet poena viška. Split je do kraja susreta zadržao prednost i slavio 78:70.

 

Najefikasniji u redovima Splita bio je Sobin sa 18 poena, dok su za goste iz Ljubljane po 14 postigli Sasu Salin, Rannikko i Prepelič. 

 

Cibona - Szolnoki 97:71

 

Cibona je na svom parketu dočekala Szolnoki. Prvih deset minuta proteklo je u igri koš za koš, a Cibona je nakon deset minuta igre imala prednost, 28:23. U drugoj četvrtini još bolja igra Cibosa, pa je nakon dvadeset minuta igre Cibona imala 14 poena viška. 

 

U nastavku susreta Cibona je odigrala koliko je trebalo i rutinski sačuvala prednost, u posljednju četvrtinu Cibosi su ušli sa 13 poena prednosti. Do kraja je Cibona sačuvala prednost i slavila, 97:71.

 

Najefikasniji u redovima Cibone bio je Smush Parker sa 17 poena. Ante Mašić nije igrao. Za Mađare 22 poena postigao je Šehović. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.