Cibona osigurala pole-position

Košarkaško prvenstvo Hrvatske

Cibona osigurala pole-position

Pobjedom u posljednjem kolu Lige za prvaka nad Zagreb Crobenzom, košarkaši Cibone osigurali su prvu poziciju uoči polufinala prvenstva i igraće protiv Split CO-a... Drugi polufinalni par čine Zadar i Zagreb.

Dobru utakmicu odigrali su Cibosi, krajem poluvremena imali su i plus 20, ali su na kraju došli u situaciju da im pobjeda dođe u pitanje. Gosti su u zadnjem periodu došli do 79:71, no nisu imali snage da održe vodstvo do kraja.

Najefikasniji kod Cibone bili su Vedran Vukušić sa 17 poena i Davor Kus sa 16 dok su Zagreb predvodili Andrej Štimac s 18 poena i sedam skokova te Luka Žorić sa 17 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.