Cibona ostala u trci za doigravanjem

Regionalna košarkaška liga, 22. kolo

Cibona ostala u trci za doigravanjem

Košarkaši Cibone ostali su u trci za doigravanjem nakon što su u posljednjem meču 22. kola regionalne NLB lige nadigrali Split CO sa 79:73.

Gosti su bolje otvorili meč i prvu četvrtinu riješili u svoju korist sa 29:15. Domaći su se trgnuli u nastavku, ali su gosti odolijevali. Tako je bilo do zadnjeg perioda kada je najbolji igrač „vukova“ Alan Anderson uzeo stvari u svoje ruke i riješio hrvatski derbi.

Anderson je postigao 18 poena, a dodao je 4 skoka i 2 asistencije. Odlično je odigrao i Rozić koji je ubacio 16 koševa.
U poraženom timu američki dvojac Shannon - Lucas imao je najbolji učinak (19 i 17), a zapažen je bio i Marko Batina, Sarajlija i bivši igrač Bosne ASA BHT sa 14 koševa.

Na tabeli vodi Partizan sa omjerom 20-2. Crvena zvezda ima 17-5, Hemofarm STADA i Cibona po 16-6, dok Zadar ima 15-7. Između ovih timova, tačnije od drugog do petog mjesta vodiće se borba za plasman na final-four s obzirom da je Partizan već osigurao nastup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.