Cibona ponovo prvak Hrvatske!

Hrvatska košarkaška liga

Cibona ponovo prvak Hrvatske!

Košarkaši Cibone su pobjedom nad Zadrom u petoj utakmici finala (95:73) postali novi-stari prvaci Hrvatske. Cibona je postala prva momčad koja je preokrenula seriju od 0-2 na 3-2.

Zadar je dobio prve dvije utakmice i imao je dvije meč lopte, ali se Cibona vratil ai izborila petu odlučujuću utakmicu u Draženovom domu. I prije početka utakmice, zbog velikog pritiska koji je bio na igračima Zadra, Cibona je proglašena velikim favoritom, što je na kraju opravdala i na parketu prepunog Draženovog doma.

Zadar je u 7. minuti vodio sa 21:14, ali je onda Cibona potpuno zagospodarila parketom i preokrenula rezultat. Nakon što su Cibosi prešli u vodstvo, prednost je rasla iz minute u minutu. U posljednjih deset minuta je Perasovićev tim ušao sa dvadeset poena prednosti i posljednja četvrtina je bila samo formalnost.

Vukove su do pobjede i naslova prvaka vodili Bojan Bogdanović sa 21 poenom, Marko Tomas je dodao 18, a mladi Leon Radošević 17 poena. U redovima Zadra bolji od ostalih bili su Hrvoje Perić sa 17 i Rok Stipčević sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.