Cibona prokockala plus 17, Mašić postigao četiri poena

Cibona prokockala veliku prednost i izgubila susret

Cibona prokockala plus 17, Mašić postigao četiri poena

Union Olimpija dočekala je večeras na svom parketu ekipu Cibone, a mladi Dario Šarić nije igrao ni ovom susretu, jer Cibosi nisu platili odštetnu klauzulu. Olimpija je nakon preokreta došla do pobjede, 87:82.

Cibona je sjajno otvorila susret. U prvoj četvrtini od Cibosa smo vidjeli ono što nismo imali priliku tokom cijele sezone. Prvih deset minuta ekipa iz Zagreba dobila je 27:20. Nastavili su gosti sa dobrom igrom i u drugoj četvrtini i na odmor otišli sa vodstvom, 50:38. 

 

Cibona je nastavila da gazi i u nastavku susreta, pa su tako gosti iz Zagreba imali i plus 17. Sve što su gradili tokom cijele utakmice Cibosi su prosuli u posljednje tri minute treće četvrtine, pa je Olimpija u odlučujućih deset minuta ušla sa minusom od tri poena. U posljednjih deset minuta igra koš za koš, a na pet minuta prije kraja Cibona je vodila, 76:74.  Nisu Cibosi uspjeli izdržati nalet Olimpije i poraženi su 87:82. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Klemen Prepelič sa 26 postignutih poena, dok je 17 postigao Baynes. Kod gostiju 23 poena postigao je Zubčić. Naš Ante Mašić postigao je četiri poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.