Cibona prvi finalista
Anderson je predvodio "vukove"

NLB Final Four

Cibona prvi finalista

Cibona je postala prvi finalista Final Foura regionalne NLB lige, nakon što je u prvom polufinalnom susretu savladala vršački Hemofarm sa 77:65.

Zagrebačka ekipa opravdala je ulogu favorita u dvoboju sa ove sezone odličnim Hemofarmom, te je nakon pobjede rezultatom 77:65 izborila plasman u finale regionalnog takmičenja gdje čeka pobjednika večerašnjeg drugog polufinala između Crvene zvezde i Partizana.

Sjajni Amerikanac i ponajbolji igrač Cibone i večeras je bio Jeffrey Allan Anderson, koji je Hemofarmu ubacio 24 poena, dok je drugi Cibonim Amerikanac Calloway opravdao novac uložen u njega, ubacivši 18 koševa.

Kod poraženih, najbolju partiju je pružio Vukosavljević, koji je za 18 minuta provedenih na parketu ubacio isto toliko poena, ali to ipak nije bilo dovoljno da se pobjedi raspoložena Cibona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.