Cibona razbila Cedevitu

Košarkaško prvenstvo Hrvatske

Cibona razbila Cedevitu

Cibona je u polufinalu košarkaškog doigravanja kod naših susjeda naprosto razbila Cedevitu sa 107:88, te na taj način osigurala majstoricu koja će se igrati u Sutinskim vrelima u srijedu.

Apsolutna je dominantna bila igra ekipe koju sa klupe predvodi Joke Vranković, nekadašnji trener aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine iz Širkog Brijega.

Nevjerovatan podatak je da su Cibosi na poluvremenu imali 30 poena razlike, a da je Cedevita ubacila 31 poen. U redovima Vukova najviše su se istakli Bogdanović sa 29 poena i Rozić sa 19. Treba li napominjati da su i ostali igrači igrali veoma dobro. Kod poraženih Kovačević 22 postignuta koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti