Cibona slavila u Beogradu

NLB liga - 19. kolo

Cibona slavila u Beogradu

U derbi susretu 19. kola regionalne košarkaške NLB liga Cibona je slavila u Beogradu na gostovanju kod Crvene zvezde rezultatom 79:76.

Ekipa reprezentativaca Bosne i Hercegovine Elmedina Kikanovića (5 poena) i Milana Miloševića prokockala je pobjedu u posljednjim trenucima susreta.

Zvezda je vodila tokom većeg dijela susreta. U jednom trenutku ta je prednost iznosila čak 17 poena razlike, ali je Cibona uspjela stići i na kraju slaviti.

Beograđani su dvije minute prije kraja vodili 75:69, ali tada je uslijedila sjajna serija 10:0 Cibosa, kojom su prelomili susret u svoju korist.

Jeffrey Anderson sa 22 poena predvodio je Cibonu, dok je u redovima poraženih najefikasniji bio Edward Roberts sa 16 poena.

Partizan je zabilježio pobjedu (71:64) u Morači, na gostovanju kod podgoričke Budućnosti. Reprezentativni playmaker Bosne i Hercegovine u redovima crnogorske ekipe Nemanja Gordić odigrao je veoma dobro, ubacivši 13 poena, ali to nije bilo dovoljno da se savlada lider regionalnog takmičenja, kojeg je sa 15 poena predvodio Stephane Lasme.

Rezultati
Olimpija – Split        83:75
Vojvodina - Krka      76:77
Zvezda – Cibona    76:79
FMP – Bosna        105:110
Budućnost – Partizan    64:71
Zagreb – Helios    78:71
Zadar – Hemofarm    89:75

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.