Cibona srušila Cedevitu, Mašić i Nurkić bez poena

Za Cibose debitovao Dario Šarić

Cibona srušila Cedevitu, Mašić i Nurkić bez poena

U prvom susretu današnjeg programa 12. kola ABA lige snage su odmjerili gradski rivali, Cibona i Cedevita, a veliku pobjedu slavili su Cibosi, 73:64.

Gosti su ušli u susret kao favoriti, a sa nestrpljenjem se očekivao nastup Darija Šarića u dresu Cibone. Cibona je bolje otvorila susret i došla do prednosti, 7:2. Nakon pet minuta igre Cibona je imala plus osam. Prve poene za Cibonu Šarić je postigao krajem prve četvrtine, a Cibosi su na odmor otišli sa vodstvom, 21:14. Cedevita je bolje otvorila drugu četvrtinu i za samo dvije minute došla na minus jedan. Na krilima Andrije Žižića Cibona je za samo tri minute vratila plus sedam. Tri minute prije kraja Cibosi su došli do plus 13, a Cibosi su na odmor otišli sa vodstvom. 43:29. 

 

Cedevita je bolje otvorila nastavak susreta i smanjila zaostatak na devet poena. Do kraja trećeg perioda Cedevita je uspjela još više smanjiti prednost domaćina i u odlučujućih deset minuta ući sa minusom od pet poena. Cibona je vratila prednost na velikih 13 poena šest minuta prije kraja susreta i slavila .

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u redovima Cibone bio je Strawberry sa 16 poena. Mašić je odigrao 19 minuta, ali se nije upisao u strijelce. Kod Cedevite 15 je postigao Wright. Jusuf Nurkić je odigrao šest minuta i nije se upisao u strijelce.  Debitant Dario Šarić postigao je osam poena i dodao pet asistencija za 20 minuta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti