Cifra od koje boli glava: Španci otkrili koliko će Mirotić zarađivati u Barceloni
Sada je jasno zbog čega se Mirotić vratio u Europu

Nevjerovatna suma

Cifra od koje boli glava: Španci otkrili koliko će Mirotić zarađivati u Barceloni

E. Dindić

Nikola Mirotić dogovorio je sve uslove sa Barcelonom. 

Svi su bili iznenađeni kada je prije nekoliko dana rekao da se vraća u Europu, bez obzira na veliku zainteresovanost NBA kluba da ga angažuju.

Barcelona je objavila da je sa Mirotićem potpisala ugovor na četiri godine, a mediji u Španiji otkrili su koliko će on zarađivati u ovom klubu.

Prema pisanju tamošnjih medija, Mirotić je potpisao ugovor koji će Barcelonu koštati 26 miliona eura, a prema kojem će ovaj košarkaš zarađivati između 3,9 i 5,2 miliona eura  po sezoni.

Razlog nepotpunih informacija su porezni zakoni u Španiji. Kako se navodi, Mirotić će prve sezone morati dati na porez 24 posto svoje zarade, dok će narednih sezona taj procenat biti mnogo veći a on će se kretati oko 44-48 posto. 

Ukoliko su ove špekulacije tačne Mirotić je postao drugi najplaćeniji košarkaš Europe poslije Alexeya Shveda koji u Khimkiju zarađuje nevjerovatnih 3,6 miliona godišnje.

Mirotić je prošle sezone igrajući za New Orleans Pelicanse i Milwaukee Buckse zaradio 12,5 miliona dolara.

Top Komentari

Hep333k
Vidim nesto me boli glava jutros. Pitam se od cega li je..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi