Nikola Mirotić opet u Evropi, zabit će Realu nož u leđa?

Nikola Mirotić opet u Evropi, zabit će Realu nož u leđa?

E. Škorić

Nekadašnji igrač Real Madrida spreman je da se vrati evropskoj košarci.

Mirotić postaje slobodan agent ovog ljeta, a 28-godišnjak će najvjerovatnije da napusti američko tlo jer u Milwaukeeju nemaju želju da mu ponude novac, budući da već imaju dovoljno dobro pokrivene pozicije i žele da novac preusmjere u druge svrhe.

Prema poslednjim informacijama, Mirotić će od zainteresovanih ekipa tražiti oko 14 miliona dolara po sezoni, a za sada su navodno Dallas Mavericksi i Utah Jazzeri spremni da ga angažuju.

Međutim, pojavila se mogućnost da se Mirotić vrati u Evropu i to u redove Barcelone. Iako je igrao za Real, Crnogorac je spreman da obuče dres viceprvaka Španije, a vjeruje se da je Svetisav Pešić odigrao ključnu ulogu.

Ne treba ni napominjati koliko bi to pojačanje bilo za ekipu Barcelone, mada nije isključeno da Mirotić ipak ostane u NBA ligi i prihvati neku od ponuda.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Na 46 utakmica, koliko je u prethodnoj sezoni odigrao za New Orleans i Buckse, Mirotić je prosječno postizao 15.2 poena, uz 7.4 skokova i 1.2 asistencija.

Top Komentari

teddy sheringham
Hahaha.. Papci površni, kad se pređe DIREKTNO iz ljutog rivala u drugog, hajde u nekako, ali lik igra NBA nekih 5, 6 godina. Nije ga Real rodio, sve je to biznis.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi