Cirkus oko početka košarkaške Premijer lige ne prestaje
Igokea će ipaak, unatoč pričama o bojkotu, igrati domaće prvenstvo od samog starta 13.10.?

Klubovi iz RS-a su prijetili odbijanjem nastupa u PL, no stvari se izgleda mijenjaju?

Cirkus oko početka košarkaške Premijer lige ne prestaje

Velika neizvjesnost proteklih je mjeseci i dana vladala oko odigravanja košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine. Iako nigdje nije rečeno na glas, postojala je velika šansa da klubovi iz Republike Srpske opstruiraju Premijer ligu Bosne i Hercegovine bojkotom nastupa u istoj.

Iza svega je navodno stajala aleksandrovačka Igokea koja nije željela nastupati u domaćem prvenstvu od samog početka natjecanja zbog garantiranog ugovora koji imaju s ABA ligom. I ne samo to, pritisak se proširio i na ostale klubove iz tog entiteta Mladost i Bratunac.

Ipak, kako saznaje SportSport.ba prvenstva će ipak biti, iako u konfuznom stanju kakvo trenutno vlada se sve treba uzeti s rezervom. Igokea će doputovati u Mostar gdje se u prvom kolu treba sastati sa SKK Student. Po informacijama kojima raspolažemo iz KSBiH su Igosi ponovno dobili nekoliko ustupaka koji su ih odobrovoljili, a glavna stvar koja je navodno zatražena od Igokee je povećanje broja stranaca u timovima.

Puno kontroverzi, ucjena, konfuzije i neizvjesnosti. Ukoliko je naš Savez toliko slab da postane žrtvom ucjena jednog kluba onda je upitno koliko je on sam po sebi legitiman i legalan. Koliko on postoji da radi za interes bh košarke a ne interes pojedinaca koji ohrabreni nedavnim izbornim rezultatima ucjenjuju i prijete bojkotima, ne samo svojim, nego svih klubova iz jednog entiteta. Usput, UO KSBiH se treba sastati i zasjedati 20.10.kroz nekih osam dana i bit će jako zanimljivo vidjeti kakve će odluke biti donesene na njemu. Bude li ga uopće...

Top Komentari

DamirT
Pokrepali u savezu dabogda.Kad nam jedan vjestacki klub bez navijaca kroji sudbinu bolje da se ugasi savez
22 2
Woyzeck
Srbin sam, i kao i svaki konj u ovoj drzavi, ostavim neki nacionalisticki komentar... Valjda nam je to svima u genima. Ali evo sad, dok citam ovo, povraca mi se! Gadi mi se! U svijetu samo postoji jedna rijec za ovo, a to je diktatura. Ovo sto Dodik radi, ovo nije nista osim toga. Nacin na koji je uzeo medije pod svoju sapu, pa onda ako upalite RTRS, to su hvalospijevi o njemu, velicanje, dizanje u nebo... Evo sad ovo, sa Igokeom. Ko cini ABA Ligu? Srbija, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i BOSNA! Ako si predstavnik Bosne, valjda to ima neku tezinu prema tom savezu? Ne osvojis prvenstvo Bosne, igras ABA ligu radi ko zna cega, i sada jos diktiras kako ces igrati maticno prvenstvo? I onda ono sto sam govorio o diktaturi... Sta jedan Bratunac ima da se zalozi za Igokeu, da on odustaje od prvenstva, jer nisu udovoljeni zahtjevi Igokee, koji su svima potpuno nelogicni? Prosto, Dodik, pod cijom sapom je sve, sve stavlja pod licni interes. Bratunac da odustaje... Mimo svake pameti!
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi