Cleveland na korak od finala Istoka
Foto: NBA

Cavaliersi poveli sa 3:0

Cleveland na korak od finala Istoka

Košarkaši Clevelanda savladali su sinoć kao gosti ekipu Atlante rezultatom 121:108.

Cavaliersi su poveli sa 3:0 u duelu sa Hawksima i samo jedan trijumf ih dijeli od plasmana u finale istočne konferencije.

Izjednačena borba viđena je tokom tri četvrtine, a onda su gosti u posljednjih 12 minuta naprosto deklasirali rivala. James i društvo dobili su ovaj period igre sa 19 poena prednosti (36:17). 

Ponovo je ekipa Clevelanda imala uspješno trojkaško veče, te je pogodila 21 šut van linije 7,24. Ovaj put Cavalierse je predvodio Channing Frye sa 27 poena i sedam ubačenih trojki. LeBron James i Kyrie Irving ubacili su po 24 poena, s tim da je "King" imao i 13 skokova i osam asistencija. Treba spomenuti i sjajnog Kevina Lovea koji je meč završio sa 24 pogotka i 15 uhvaćenih lopti.

Kod domaćina najefikasniji je bio Al Horford sa 24 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti