Cleveland pregazio Dallas, LeBron bez trake ušao u historiju

NBA liga

Cleveland pregazio Dallas, LeBron bez trake ušao u historiju

Šest utakmica je odigrano u noći sa utorka na srijedu u NBA ligi, a prvo ime bio je LeBron James.

James je vodio Cleveland do gostujuće pobjede protiv Dallasa rezultatom 127:94, a meč je završio sa 27 poena, 8 asistencija i 7 skokova. Zanimljivo, LeBron je protiv Dallasa zaigrao bez prepoznatjive trake na glavi, prvi put od predsezone u svojoj rookie sezoni davne 2003. godine.

Jamesu dobro ide i bez trake, jer je sinoć postao prvi asistent u historiji Clevelanda sa 4207 asistencija, po čemu je presigao Marka Pricea.

Osim LeBrona, veliki doprinos pobjedi dali su Irving (22p), Love (21) i Smith (21), dok je u sastavu Dallasa prednjačio Parsons sa 18 poena.

San Antonio je došao do svog šestog uzastopnog trijumfa i to protiv Toronta rezultatom 117:107. Spursi su gotovo tokom cijelog susreta imali sigurnu prednost, pa se može reći da je ekipa Gregga Popovicha upisala rutinsku pobjedu.

Do nje su Spurse vodili Leonard (24p) i Parker (23p, 9as). U Torontu je bolji od ostalih bio Lowry, koji je sa 32 poena bio najefikasniji igrač utakmice.

Indiana je na svom parketu odigrala odličan meč protiv Orlanda u kojem je zabilježila pobjedu rezultatom 118:86. Blistao je Rodney Stuckey koji je ubacio 34 poena za 30 minuta na parketu, a posebno je impresivnu partiju pružio u prvom polvremenu. Kod gostiju je najefikasniji bio Harris sa 22 poena, a vrijedi istaći i odličnu partiju Damjana Rudeža koji je meč završio sa 17 poena.

Brooklyn je kod kuće poražen od New Orleansa rezultatom 111:91 i tako se udaljio od plasmana u Playoff. Ajinca i Pondexter su sa po 17 poena bili najefikasniji igrači pobjedničkog tima ali i utakmice, dok je kod domaći najefikasniji bio Jack.

Domaće pobjede upisali su Lakers i Utah, koji su slavili protiv Detroita odnosno New Yorka.

NBA:

Indiana Pacers - Orlando Magic 118:86
Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 91:111
Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers 94:127
San Antonio Spurs - Toronto Raptors 117:107
Utah Jazz - New York Knicks 87:82
Los Angeles Lakers - Detroit Pistons 93:85

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.