Cleveland prekinuo seriju poraza

Proradili Irving i Thompson

Cleveland prekinuo seriju poraza

M. Skaka

Novaci Cleveland Cavaliersa, Kyrie Irving i Tristan Thompson konačno su proradili, pa je Cleveland savladao New Jersey Netse sa 105:100.

Thompson je ostvario rekord karijere sa 27 poena i 12 skokova, dok je Irving ubacio 26 poena, uhvatio 5 skokova i podijelio 7 asistencija. Bilo je to dovoljno da Cleveland prekine seriju od tri poraza i sinoć slavi u Newarku.

Bila je to predstava rookiea koju navijači Clevelanda očekuju od kako je Irving izabran kao prvi pick prošlog juna, a tri picka kasnije Cleveland ugrabio i Thompsona.

Upravo su ovi igrači donijeli prevagu Clevelandu kada je Thompson pogodio nakon izjednačenja 97:97, a Irving ubacio posljednjih 6 poena za svoj tim, od toga četiri nakon pto je Thompson uhvatio defanzivni skok.




U Atlanti, odlična posljednja četvrtina Ray Allena donijela je pobjedu gostujućoj ekipi Boston Celticsa nad Hawksima 79:76.

Allen je pogodio dvije trojke u seriji Celticsa od 13:0 u posljednjoj četvrtini, a onda sačuvao vodstvo svoje ekipe sa dva slobodna bavanja u posljednjim sekundama susreta.

"Zaista volim kako ova naša igra.", rekao je Allen nakon meča. "Mogli smo komotno i izgubiti večerašnju utakmicu, ali primili smo udarce, a onda uzvratili.", dodao je on zadovoljno.

Celtricsi su vodili 73:58, a onda pred kraj potpuno isputili tu prednost kada je Joe Johnson (25 poena) ubacio trojku za 77:76, manje od 12 sekundi prije kraja susreta. Ipak, Allen (19 poena) je bio siguran sa linije slobodnih bacanja i Boston je slavio.




Centralni događaj na susretu Golden State Warriorsa i Minnesota Timberwolvesa desio se na poluvremenu, kada su Warriorsi penzionisali dres legende Chrisa Mullina, ali i sama utakmica bila je daleko od dosadne.

U uzbudljivoj završnici, Golden State uspio se vratiti nakon velikog zaostatka iz prvog dijela.

Susret je počeo sporo za obje ekipe, a prvi put lopta je prošla kroz obruč tek nakon 2,5 minute, ali Minnesota je prva krenula i došla do prednosti od 21:14 na kraju prve četvrtine, a onda i 49:35 na kraju poluvremena. Iapk, Warriorsi su napravili seriju od 27:12 u trećoj četvrtini za prvo vodstvo od 62:61 i nagovijestili neizvjesnu završnicu.

Igralo se koš za koš do kraja susreta, a prevagu Warriorsima donio je Kevin Love koji je u posljednjoj četvrtini ubacio 12 od svojih 36 poena.


Na ostalim terenima, Philadelphia 76ersi su savladali Charlotte Bobcatse sa 105:80, Orlando Magic ubacio je samo 59 poena u porazu od Chicago Bullsa. dok su Dallas Mavericksi bili bolji od Denver Nuggetsa sa 112:95.





NBA, ponedjeljak:

Charlotte Bobcats - Philadelphia 76ers 80:105
Atlanta Hawks - Boston Celtics 76:79
New Jersey Nets - Cleveland Cavaliers 100:105
Orlando Magic - Chicago Bulls 59:85
Denver Nuggets - Dallas Mavericks 95:112
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 93:97

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.