Cleveland prvi prošao dalje

NBA playoff

Cleveland prvi prošao dalje

Hidayet Turkoglu donio je pobjedu Orlandu, koji je izjednačio na 2:2 u seriji sa Philadelphijom, a Cleveland Cavaliersi su postali prva ekipa koja je prošla u drugi krug.

Orlando je imao gotovo pa dobivenu utakmicu, ali su uspjeli prosuti deset poena prednosti nekoliko minuta prije kraja utakmice. Sixersi su stigli zaostatak i poenima Andrea Igoudale 13,7 sekundi prije kraja poravnali na 81:81. Većina je očekivala da će posljednji napad Magica ići na Dwighta Howarda, ali je trener Orlanda Stan Van Gundy akciju postavio za Turkoglua, koji je pogodio tricu za pobjedu tima sa Floride, kojom je rezultat u seriji poravnat na 2:2.

Cleveland, ekipa sa najboljim omjerom u regularnom dijelu sezone, nastavlja gaziti i u doigravanju. Predvođeni nezaustavljivim LeBronom Jamesom (36 poena, 13 skokova, osam asistencija) Cavsi su pregazili i u četvrtoj utakmici (99:78) Detroit kojem su priredili „metlu“.

Rezultati
Philadelphia 76ers - Orlando Magic        81:84
 (Rezultat je izjednačen 2-2)
 Detroit Pistons - Cleveland  Cavaliers    78:99 (produžeci)
 (Cleveland je pobijedio 4-0)
 Chicago Bulls - Boston Celtics        121:118 (produžeci)
 (Rezultat je izjednačen 2-2)
 Houston Rockets  - Portland Trail Blazers    89:88 (produžeci)
 (Houston vodi 3-1)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti